Poncho breien voor beginners

Kun je een beetje breien en wil je wel eens wat anders maken dan een sjaal of een beanie? Dan kun je ook een poncho maken. Met deze handige stap voor stap tutorial om een poncho te breien voor beginners, maak je eenvoudig verschillende kleuren en variaties ponchos.

Start met een sjaal

Een poncho breien voor beginners kan ingewikkeld eruit zien. Maar dat is het eigenlijk niet. Begin namelijk eens met het breien van een zeer brede sjaal. Bijvoorbeeld 40 tot 50 centimeter breed. De lengte kan variƫren tussen de 110 en 120 centimeter. Je kunt iedere kleur wol ervoor gebruiken die je maar wilt en de manier van breien maakt eigenlijk ook niet uit. Gebruik bij voorkeur een steek die je het beste ligt.

Maak er een poncho van

Is de sjaal klaar? Dan kun je een poncho gaan maken. Hang de sjaal met een kant schuin over een stoel. Vouw de sjaal rond de leuning en leg de kortste kant dan tegen de lange zijde aan die al over de stoel hing. Als het goed is, krijg je nu de typische punten waar een poncho om bekend staat. Naai deze kanten aan elkaar en je bent klaar. Zo kun je dus snel en eenvoudig een poncho breien voor beginners.

Restjes

Wil je van die leuke sliertjes aan de poncho? Gebruik eens restjes wol en maak daar kwastjes van die je langs de rand van je poncho vastzet.