Poncho breien makkelijk

Dat een poncho breien makkelijk is, zal ik je uitleggen

Eigenlijk hoef je niet zo heel erg goed te kunnen breien om een poncho te maken als je alleen de rechte steek maar weet te maken en kunt meerderen. Verder is het gemakkelijk om deze te breien met een rondbreinaald. Hierbij hoef je niet steeds op je steken te passen, dat ze van de naald vallen. Mocht je toch liever met breinaalden werken, dan moet je vier breinaalden gebruiken zonder knop.

De juiste dikte

Kijk voor de juiste dikte, bij het garen. Hierop staat vermeld welke dikte naalden je nodig hebt. Hierop staat ook wat een proeflapje aan steken per 10 cm in het vierkant is, dus reken op die manier uit hoeveel steken je nodig hebt voor de hals. Daar begin je namelijk.

Het begin

Zet het aantal steken op de naald, zodat je weet dat er ruimte genoeg is om je nek. Brei nu eerst alleen heen en terug, een aantal naalden, zodat je weet dat er een ruimte voor de opening aan de voorkant blijft. Dan begin je met het door breien van de naalden, dus rondbreien en steeds, op één derde van de naald vermeerder je één steek in twee steken. Zo blijf je rondbreien, totdat je de gewenste lengte hebt. Een poncho breien is makkelijk, je hoeft alleen maar rond te breien en op te letten waar je moet meerderen.